Ataxia School Radio

Το φάντασμα της παιδικής ηλικίας πλανιέται πάνω από τα ταριχευμένα σώματα των παιδιών του δυτικού κόσμου. Ζούμε στην εποχή όπου το παρόν και η φωνή των παιδιών συνεχίζει ν’ αγνοείται και να θεωρείται ανώριμη εξαιτίας της υποτίθεται βιολογικής ανωριμότητας τους. Με αυτόν τον τρόπο η παιδική ηλικία ως χρονική φάση ανευθυνότητας και ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία παρατείνεται μέχρι την ενήλικη ζωή με τα παιδιά να εισακούγονται μόνο ως καταναλωτές.

Το ραδιόφωνο αποτελεί ένα όχημα ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας των παιδιών με τον κόσμο, ως αντιστάθμισμα των χαμένων παιδικών φωνών, της ατέρμονης αποστήθισης και του εικονικού φαίνεσθαι, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση δασκάλου και μαθητή/τριας και τη σχέση του σχολείου με την κοινότητα. Θέλουμε τα σχολεία να είναι χώροι γνήσιας επαφής και δημιουργίας, ανοιχτοί στην κοινωνία, τόποι διαλόγου και σύνδεσης με το περιβάλλον, κοινωνικό και φυσικό.

Τα παιδιά γίνονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί και μιλάνε για θέματα που τα απασχολούν μέσα από το radio Aναπνοή κάθε Παρασκευή στις 10:15 π.μ. και για κάθε Παρασκευή. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και καλή ακρόαση..

Ataxia school, Δημοκρατικό σχολείο του Βουνού,

Για τη ζωή, τη γη, τον πολιτισμό

www.ataxiaschool.com


Νίκος Αγγελόπουλος (Nick Angel)

Γεννήθηκα το 1978 στη Λιβαδειά. Η λατρεία μου για την μουσική ξεκινά σε πολύ μικρή ηλικία. Αρωγός και πηγή έμπνευσης ο πατέρας μου, μιας και ο ίδιος ήταν dj και ιδιοκτήτης σε ένα από τα καλύτερα δισκάδικα της πόλης, το οποίο επηρεάζει τη μουσική παιδεία μου από τα πρώτα κιόλας σχολικά μου χρόνια. Έχω ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής κάτι που με βοηθάει να προσαρμόζομαι στις ανάγκες των μαγαζιών που συνεργάζομαι και όχι μόνο. Η πρώτη μου επαφή με πικ-απ και μίκτη ήταν όταν ήμουν 9 χρονών. Στη συνέχεια όποτε έβρισκα χρόνο από τα μαθήματα, διάλεγα μερικά βινύλια από τα ράφια και προσπαθούσα να κάνω αλλαγές. Ίσως στην αρχή να έσπασα κάποιες βελόνες στα mkΙΙ, αλλά τουλάχιστον έμαθα γρήγορα. Τα Σαββατόβραδα θα με έβρισκες σχεδόν πάντα δίπλα σε κάποιον dj να ρίχνω ματιές, για να μαθαίνω τεχνικές αλλά και πως «έπαιζαν» με τον κόσμο. Η αρχή της επαγγελματικής μου διαδρομής τοποθετείται στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ως resident dj σε club και café-bar της Λιβαδειάς, αλλά και εκτός αυτής αργότερα και συνεχίζεται ακόμα…


Άννα Αθανασιάδου

Είμαι η Άννα Αθανασιάδου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στη Λιβαδειά. Έχω αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΒΑ”, με πτυχίο Καθηγήτριας Χορού και χορογράφου, καθώς και από τα LIMON INSTITUTE και PERIDANCE CENTRE της Νέας Υόρκης. Από το 2007 διατηρώ τη δική μου Αναγνωρισμένη Σχολή Χορού στην πόλη της Λιβαδειάς, που αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, άσκησης, έκφρασης και χαράς, φέρνοντας τα παιδιά σ’ επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά αλλά και τις παγκόσμιες τάσεις και ρεύματα του χορού αλλά και των άλλων μορφών τέχνης. Ήμουν πάντα και παραμένω ανήσυχο πνεύμα! Αγαπώ ότι μου δίνει έμπνευση, χαρά και ενέργεια ωθώντας με να γίνομαι καλύτερη. Το ραδιόφωνο είναι ένα από αυτά. Τα λέμε σύντομα στο Anapnoi Radio!


Μαρία Αντωνοπούλου

Επιλεκτική, δοτική στους ανθρώπους και λάτρης της μουσικής που κινητοποιεί το μυαλό και συγκινεί την ψυχή. Μεγαλώνοντας, αναπόφευκτα γυρίζει γύρω από τη μουσική σε όλα τα επίπεδα. Από σπουδές, μέχρι εργασία και ασχολίες. Έχοντας περάσει 4 χρόνια από την τελευταία φορά που πέταξε με αεροπλάνο, αυτή τη φορά αποφάσισε να το επιχειρήσει μαζί με τους ακροατές του Anapnoi Radio, μέσω της μουσικής. Αυτά! Περισσότερα on “air”!


Νάγια Καραμάνη

Μεγάλωσε στην Λιβαδειά, αλλά από μικρή ταξιδεύει στον κόσμο συλλέγοντας εμπειρίες στο σακίδιο της. Ταξιδεύει με την πρώτη ευκαιρία, μαγειρεύει καλά, ακούει και παίζει μουσική με πάθος. Είναι άκρως καλλιτεχνική φύση και άνθρωπος των αντιθέσεων. Πιστεύει στη δύναμη που έχει η μουσική και στις γέφυρες που χτίζει ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι πολλά αυτά που θέλει να πει, πολλά αυτά που θέλει να γράψει, αλλά θα αρκεστεί σ’ αυτά τα λίγα καθότι είναι απλή και λιτή.
Συντονίζεται κάθε Πέμπτη 22:00 – 23:00, κι αυτό γιατί “The night air has the strangest flavor”


Ηλίας Κοσμίδης

Γεννήθηκα το 1975 στη Λιβαδειά.
Εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως Dj. Η αγάπη μου για τη μουσική με έκανε να ασχοληθώ μαζί της και με το ραδιόφωνο αρχές των 90. Τώρα ευκαιρία να συστηθούμε ξανά μέσα από το αναπνοή radio και να γνωρίσουμε τη μαγεία και τις ιδιαιτερότητες της.


Βαγγέλης Κυριαζής

Είμαι ο Βαγγέλης Κυριαζής. Συστήθηκα στους μεγαλύτερους από εσάς στα τέλη των 80’s ως Magic. Η μουσική πρωταγωνιστούσε πάντα σε κάθε φάση της ζωής μου. Dj και ραδιοφωνικός παραγωγός πριν από κάποια χρόνια άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους. Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε αισίως στο 2023. Το ΑΝΑΠΝΟΉ RADIO είναι γεγονός. Εδώ θα τα λέμε πλέον ραδιοφωνικά μέσα από το “pulse”. Δε θα σας πω περισσότερα. Θα τα ανακαλύπτουμε και θα τα βιώνουμε όλα, μαζί. Θα παίρνουμε τις μουσικές μας αναπνοές παρέα. Η μαγεία του ζωντανού ραδιοφώνου επέστρεψε. Μείνετε συντονισμένοι. Τα καλύτερα ήρθαν. Είναι εδώ!


Γιώργος Λάιος

Ο Γιώργος Λάιος γεννήθηκε στη Λιβαδειά τότε που οι δρόμοι ήταν ακόμη χωματόδρομοι και δραστηριοποιείται ως αφηγητής σε όλη την Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει αφηγήσεις σε φεστιβάλ, σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, σε πολυχώρους τέχνης και σε κέντρα ψυχικής υγείας. Ερευνά και καταγράφει στοιχεία της λαϊκής παράδοσης της Βοιωτίας και στοχεύει στη διάδοση τους μέσω της αφήγησης σε ενήλικες αλλά κυρίως σε παιδιά. Επίσης συνεργάστηκε με το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς και έχει συμμετάσχει σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων. Έχει διατελέσει μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο.
Απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου από το Κ.Ε.Κ ACME Εκπαιδευτική με θέμα το Συνεδριακό Τουρισμό. Παρακολούθηση του Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού του Κέντρο


Σταύρος Μερμίγκης


Σταύρος Μερμίγκης aka Steve Kis όπως καθιερώθηκε και στο εγχώριο κυρίως club & nightlife scene, συμπληρώνοντας επιτυχώς συνολικά 20 χρόνια μουσικής ενεργητικότητας, το « e c h o e s » Radio Show θα αποτυπώνει πολύπλευρα πλέον ό,τι μας έφερε άξια μέχρι εδώ, ό,τι θα εξελίσσεται στο παρόν και ό,τι θα προκύπτει στο άμεσο μέλλον. Live & loud, ραδιοφωνικά και πάντα με παλμό, στο Αναπνοή Radio, την νέα μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του ραδιοφώνου. Καλή ακρόαση!

Δημήτρης Λεβέντης

Εκφωνητής και παραγωγός εκπομπών στο ραδιόφωνο, disc jockey, μουσικός επιμελητής σε θεατρικές παραστάσεις, παρουσιαστής – αφηγητής σε εκδηλώσεις φορέων, μέλος του πολιτιστικού καλλιτεχνικού συλλόγου Αναπνοή. Στην εκπομπή «Μαγικό Λεωφορείο» Rock, RnB, Jazz, Soul, Psychedelic, Pop και πολλές ακόμα μουσικές από το παρόν και το παρελθόν, ανακατεύονται με ανησυχίες – εντυπώσεις από τον κόσμο που μας περιβάλει και πληροφορίες για αυτά που ακούγονται.


Γιάννης Λεμονής

Γεννήθηκα στο Δίστομο το 1972 όπου και κατοικώ ακόμα. Όλα τα χρόνια. Κατά τα άλλα τα γνωστά. Βιβλία, φωτογραφία, σινεμά, μουσική. Μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς που σημαίνει εκθέσεις, προβολές εκδηλώσεις, κτλ. Και τώρα ραδιόφωνο. Πρώτη φορά. Καλά θα πάει αυτό.


Γιάννης & Κωνσταντίνος Λουριδάς

Γιατί οι παρέες κάνουν την διαφορά! Ονομάζομαι Γιάννης Λουριδάς και μαζί με τον γιο μου τον Κωνσταντίνο αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στο εγχείρημα που λέγεται (Anapnoi radio). Ραδιοφωνικοί παραγωγοί δεν είμαστε αλλά εκεί θα σας συστηθούμε ως (Πατήρ, Υιός σε Ροκ Πνεύμα). Από την γέννηση μας το ροκ πνεύμα μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Και αυτό το πνεύμα θέλουμε να σας το περάσουμε από το μικρόφωνο! Περισσότερα στον αέρα του Αναπνοή Radio!


Θανάσης Μαυροδήμος

Η πέννα καυτή πίσω απ’ το χαρτί λάμπει σαν φάρος Υπάρχουν κάποια πράγματα που έγιναν κάπου, κάποτε δημιουργώντας μύθους και ιστορίες που χάνονται μαζί με αυτούς που συμμετέχουν σ ‘αυτά. Αναφορά στο παλιό “BLUES”, την “υπόγα” της Βατοπεδίου. Κάπου αρχές δεκαετίας ‘80 και μαγεμένος από τους John Mayall & Tom Waits ήδη από το μακρινό 1975 και με τα πρώτα ακούσματα από τους Pink Floyd και Bob Dylan. Από την Λιβαδειά οι δρόμοι με οδηγούν στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους πασχίζεις να βρεις την άκρη της ιστορίας σου σε άλλους ήχους Γνωρίζοντας από ένα φίλο το περίφημο μπαράκι BLUES Πανόρμου και Βατοπεδίου. Ακούγοντας Billy Holiday υπό το βλέμμα του Reverend Garry Davis Blues ain’t nothing but a good man feeling bad… το μυστικό των λευκών χαρτιών που δεν ειν’ άλλο από τη μαύρη μολυβιά που ταξιδεύει. Άραγε οι φρόνιμοι καιροί, ποιους δρόμους να τραβήξαν άραγε; Είμαι ο Θανάσης Μαυροδήμος


Harry Bouras

Meet Harry Bouras, a vibrant 36-year-old IT enthusiast residing in the beautiful city of Prague since 2018. With a passion that extends from the digital realms of video games to the pulsating beats of the dance floor, Harry has been a producer behind various radio streams.

Specializing in genres that move the soul and body—House, Deep House, House Jazz and Trance—Harry crafts sonic experiences that are both immersive and invigorating. Tune in and let Harry be your guide to the world where rhythm meets technology.


Σίμος Μπούρας

Τα ραδιοπειρατικά δώματα της Καισαριανής, οι μεγάλες συναυλίες και τα ακτιβιστικά δρώμενα της Διεθνούς Αμνηστίας, η αρθογραφία, η «διαφορετική» μουσική και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Art Cafe Αστραδενή. το Καφωδείο, οι συναυλίες του Πολιτιστικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου «ΑΝΑΠΝΟΗ» και τελευταία το Town by The River Festival. Ένας δρόμος γεμάτος μουσική γεμάτος αναμνήσεις. To Time In a Bottle είναι μια προσπάθεια να ανακαλύψω την σχέση του χρόνου με την μουσική και τα μηνύματα που κρύφτηκαν στα μπουκάλια που αφήσαμε στο δρόμο μας. Ταξίδι στον χρόνο, δημιουργούμε μαζί, ανακαλύπτουμε κι ανοίγουμε χρονοκάψουλες που ταξιδεύουν ή θα ταξιδέψουν στο μέλλον. Πάρτε μια Αναπνοή ξεκινάμε!


Γιώτα Νταλιάνη

Γεννήθηκα σ’ αυτή την πόλη με τα νερά στον κόρφο της. Σπουδές στα Παιδαγωγικά και στην Εμψύχωση ομάδων θεατρικού παιχνιδιού. Το Art cafe Αστραδενή ήταν ένα μεγάλο και σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου, καθώς είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Legato ήρθε λίγο μετά με δράσεις θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής, εικαστικών, θεατρικές παραστάσεις με παιδιά και εφήβους, αφηγήσεις παραμυθιών…. Η τέχνη δεν είναι ποτέ ένα πράγμα. Η τέχνη είναι μουσική, θέατρο, λόγος, κίνηση, ρυθμός, έκφραση, εικόνες, χρώματα, βλέμματα, βήματα, αισθήσεις, ζωή… Κι εκεί, στου κύκλου τα γυρίσματα παίρνεις μια βαθιά ΑΝΑΠΝΟΗ κι “Ως Δια Μαγείας” οι ευχές σου πραγματοποιούνται! Αυτό που μας ενώνει εδώ είναι η μουσική και η αγάπη μας γι’ αυτήν!


Λουκάς Ξηρογιάννης

30 και κάτι χρόνια μετά το Mahagonny, μεθυσμένος ακόμη από τις νύχτες στο Καφωδείο και μαγεμένος από τα βράδια στην Αστραδενή, ο μικρός μαθητευόμενος dj, μιας κάποιας ηλικίας βέβαια πια, εκτοξεύεται στον αέρα του Αναπνοή Radio και στήνει ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ για τους αγαπημένους του. Σας περιμένω κάθε Δευτέρα βράδυ στις 19:00.


Κώστας Παλαιολόγου (Dj Palai)

Τα πάντα άλλαξαν στη ζωή μου μόλις έπιασα στα χέρια το πρώτο μου βινύλιο. Ο μαγικός κόσμος της μουσικής ανοίχτηκε μπροστά μου, καλώντας με να τον ανακαλύψω. Από τότε ξεκίνησε μία διαρκής αναζήτηση για νέα  ακούσματα, καλλιτέχνες και η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Ραδιοφωνικός παραγωγός και Dj από τις αρχές των 90s. Το ταξίδι συνεχίζεται στο Anapnoi Radio…


Κατερίνα Παλέτα

Μουσικός-Μουσική επένδυση εκπομπής Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Έχει κάνει σπουδές στο ΕΑΠ στο τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη μουσική: Θεωρητικά, Αρμονία και κλασική κιθάρα. Έχει διατελέσει δραστήριο μέλος του πολιτιστικού τομέα στον Δήμο Λεβαδέων. Διατηρεί μουσικό κατάστημα (δισκοπωλείο-μουσικά όργανα) στην πόλη της Λιβαδειάς. Παρακολουθεί τμήμα μονωδίας και είναι μέλος χορωδίας. Γνωρίζει αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και αραβικά. Παρουσιάζει ενεργή δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.


Αναπνοή Radio